21 oktober 2022
19:30

Nora HC

Referat: HC Örnen - Nora HC

Det blev en tung förlust efter förlängning i fredagens hemmamatch mot Nora HC. Nora kunde avgöra i förlängningen och fastställa slutresultatet till 5-6.

Den första perioden blir en jämn historia där båda lagen känner på varandra. Det är dock Nora HC som kan ta ledningen med 0-1 efter några turliga studsar framför Örnen-målet och pucker dimper ner framför en Kevin Kanala i Nora som enkelt kan lägga in pucken i öppet mål. HC Örnen kommer dock tillbaka resultatmässigt innan perioden tar slut när Jesper Lundqvist sätter 1-1 med ca åtta minuter kvar att spela av perioden, efter en läcker assist från Oskar Trulssons klubba.

I den andra perioden börjar HC Örnen på bästa sätt och sätter tryck på Nora-målet omgående. Endast 43 sekunder in i perioden tar HC Örnen ledningen med 2-1 efter mål av Oskar Trulsson. HC Örnen fortsätter att spela bra och har det mesta av spelet och man kan också göra både 3-1 och 4-1 genom Jimmy Cronarp och Daniel Strindlund när 16 minuter har gått av den andra perioden. Efter detta bjuder HC Örnen in Nora i matchen när man släpper in två mål inom loppet av 30 sekunder och ställningen är således 4-3 inför den tredje perioden.

HC Örnen kommer inte upp i spelet som man hade i den andra perioden och man bjuder Nora på flertalet frilägen och det är många gånger Eric Samuelsson i Örnen-målet som räddar HC Örnen. Det är också Nora som gör periodens första mål när Simon Bertilsson sätter 4-4 efter ca åtta minuter spelade av den tredje perioden. Efter detta skapar HC Örnen en del lägen, vilket man också utnyttjar när Jimmy Svedberg ser till att HC Örnen tar ledningen i matchen igen när han sätter 5-4 med endast fyra minuter kvar av perioden. HC Örnen behöver i detta läge vara noggranna och tänka defensivt för att bevaka den ledning man har. Tyvärr klarar man inte av att behålla ledningen och man släpper till två frilägen för Nora med ca minuten kvar att spela. Eric Samuelsson tar det första friläget men något senare kan dock Kevin Kanala sätta 5-5 när det endast återstår 40 sekunder kvar av perioden. Detta mål innebär att matchen går till förlängning.

I förlängningen är det Nora som har mestadels av spelet och HC Örnen har svårt att komma till några vettiga lägen. Det är istället Nora som drar det längsta strået och Axel Hallor kan avgöra med en fin styrning framför mål när det återstår 30 sekunder kvar av förlängningen och fastställer därmed slutresultatet till 5-6 i Noras favör.

Tränare Jonas Strindlund är inte nöjd efter förlusten.
- En fullständigt onödig förlust. Vi leder med 4-1 och har matchen under kontroll. Av någon anledning slutar vi spela och blir passiva. Nora kommer ikapp och vinner sen på övertid. Idag håller vi tyvärr inte en hel match och enkla misstag från vår sida blir fatala.

Vi tar med oss andra perioden från matchen och jobbar på för att hålla uppe spelet i 60 minuter i kommande matcher.

Nästa match är på fredag den 28/10 när HC Örnen ska ta sig till Säffle för bortamatch. Mer info om den matchen kommer under veckan.